Taal:
Dutch
Deutsch
English
Facebook
Volg ons op facebook.
Googleplus
Je kunt ons volgen op Google+
Info
Betaalinformatie
naar boven

Lacoste

De naam Lacoste staat voor kwaliteit

Lacoste is een wereldwijd bekende Franse confectie-onderneming. Tot de produkten behoren bijvoorbeeld kleding, schoenen, brillen, parfum, lederwaren, horloges en verschillende andere accessoires. Het handelsmerk van deze producent is een eenvoudige, maar karakteristieke krokodil, die je op alle artikelen vindt en die behoort tot de meest geziene logo’s ter wereld.

Zo ontstond een wereldberoemd bedrijfslogo

In 1923 in Boston begon de geschiedenis van Lacoste en het daarbij behorende, zeer bekende embleem. René Lacoste speelde toen voor het Franse team in de Davis Cup en ging een weddenschap aan met zijn teamkapitein.

Voor een beslissende overwinning zou hij een koffer gemaakt van alligatorhuid krijgen. Geïnspireerd door de voortdurende felheid ("bijtgraag") van Lacoste in de wedstrijd, herinnerde een Amerikaanse journalist zich aan deze weddenschap en schreef: "Hij won niet alleen de koffer van alligatorhuid, maar hij vocht als een echte alligator."

Een vindingrijke producent werd beroemd

Weer terug in Frankrijk, werd uit de "alligator" een "krokodil". Ontstaan was een legende en een wereldberoemd logo. Robert Georges, een goede vriend en sportman, tekende in 1927 de opvallende krokodil met de grote bek. Voortaan droeg René Lacoste tijdens toernooien een blazer waarop dit embleem was geborduurd.

Korte tijd daarna besloot René Lacoste een nieuw shirt te ontwikkelen, dat voor meer bewegingsvrijheid en zo voor een beter tennisspel zorgde en ook het lichte materiaal was zeer geschikt voor de hitte van de Amerikaanse zomer. Dit eerste originele Lacoste poloshirt bracht een revolutie teweeg bij de sportkleding van de heren en later ook bij de dames.

Het verving het klassiek gewoven en gesteven hemd met lange mouwen op de tennisvelden. Vanwege het ontstaan in de tennissport was het eerste Lacoste polohemd natuurlijk wit. Een geribbelde kraag had de polo, korte mouwen met tevens een geribbeld, elastisch boordje en het was gemaakt van een fijn gebreid materiaal, genaamd “Jersey Petit Piqué”.

Na de poloshirts volgden de schoenen

Sinds enige tijd zijn er ook weer Lacoste schoenen verkrijgbaar. Deze populaire sneakers zijn zeer edel en eigenzinnig, bovendien staan ze te wachten op jou met het klassieke uiterlijk en de typische Lacoste kwaliteit. Net als bij de kleding, overtuigt deze kwaliteit en de afwerking van de gympen. Platte sneakers en halfhoge sportschoenen worden nooit saai en er is daarnaast veel keus en vooral afwisseling te vinden.

Zonder Lacoste verlaat ik het huis niet

Herenschoenen zijn evenzo geliefd als de damesmodellen van Lacoste. Bij de mannen is met name het edele design aansprekend. Op het werk, in je vrije tijd of als loopschoen kan je deze geruisloze varianten aantrekken en ze maken altijd een goede indruk. Tijdens festiviteiten valt ook het oog op sneakers. Vrouwen zorgen met kleuren zoals bijvoorbeeld rood, passend bij de verdere kleding, voor het puntje op de i. Een klein krokodilletje aan de zijkant van de schoen representeert het merk Lacoste.

Hoogwaardige kwaliteit in talloze kleuren

Momenteel zijn er diverse types, gemaakt van leder, suède, maar ook van linnen, in verschillende prijscategorieën te verkrijgen in onze onlineshop. Niet alleen te koop in zwart, wit, bruin of grijs, maar ook in opvallendere varianten zoals een ruitmotief. Steeds meer mensen worden fan van deze schoenen door de hoge kwaliteit.

De schoen bij de naam noemen

Tot de wel bekendste uitvoeringen behoren Marcel, Ampthill, Europa en Haneda, waarvan je een heleboel verschillende exemplaren in onze shop kunt bestellen. Je kunt varianten in hoog, middel en laag bekijken in vele kleurcombinaties. Speciaal voor de zomer overtuigt Lacoste met een geweldig draagcomfort.

Zo ziet de verzorging eruit

Om ervoor te zorgen dat de schoenen een lang leven hebben, moeten ze goed verzorgd worden. Impregnatie zorgt voor bescherming van het materiaal en was voorkomt het scheuren van het leer. Bovendien moeten ze regelmatig gereinigd worden, zodat vuil zich niet vast kan zetten en er niet een lelijke buitenkant ontstaat.

Misschien te verkrijgen in kleiner/groter?

Natuurlijk kan je bij iedere schoen altijd kijken of jouw gewenste maat beschikbaar is. Is dit niet het geval, kan je meestal nabestellen. Klik je op jouw uitgekozen artikel, dan zie je meteen de actuele status: Leverbaar of nabestellen. Als er sprake is van een nabestelling, dan moet je bij de normale levertijd enkele dagen optellen omdat het een tijdje duurt voordat we de sneakers van de fabrikant geleverd krijgen.

Is dat nu alles?

Bevalt jou het aanbod van Lacoste niet, dan moet je vooral eens bij de Nike sneakers kijken. Wij hebben een groot assortiment van deze collectie, waaronder natuurlijk de bekende Air en Air Max sportschoenen.

Je vindt ze bij ons in alle mogelijke kleurcombinaties van donkere tinten tot hele felle kleuren. Bovendien bieden we deze schoenen ook in diverse materialen aan; van leer tot mesh, van kunstleer tot flyknit, alles is bij ons vertegenwoordigd. We hebben modellen voor de warme jaargetijden en tevens varianten voor de herfst en de winter. Daarnaast biedt Purchaze ook veganistische gympen aan die geheel geproduceerd zijn zonder dierlijke producten.

Enkele gymschoenen zijn onder het bereik Sale te ontdekken. Je vindt hier afgeprijsde producten en met een beetje geluk zitten er ook echte klassiekers verstopt.

Tot slot moet je bedenken, dat je in onze onlineshop op rekening maar ook in termijnen mag betalen en dat is uniek voor een onlineshop in het buitenland.