Taal:
Dutch
Deutsch
English
Facebook
Volg ons op facebook.
Googleplus
Je kunt ons volgen op Google+
Info
Betaalinformatie

Wie heeft het uitgevonden?

Nadat zich de schoenen van de fabrikant Nike in 1972 konden doorzetten bij de sporters, ontstond in 1977 een revolutionair idee. Van de ruimtevaartingenieur Frank Rudy kocht Nike een door hem ontwikkelde technologie die sindsdien werelwijd bekend is onder de naam "Nike Air".

Deze man maakte Nike wereldberoemd

Pas echt bekend werd Nike Air door marketing met behulp van de toenmalig profibasketballer Michael "Air" Jordan, die door zijn fantastische luchtsprongen in de Amerikaanse Basketbaldivisie (NBA) vaak voor een applaudiserende massa zorgde. Hij bracht met de Nike Air Jordan sneakers miljoenen in de kassa’s en hij kon deze sportschoenen met zijn legendarische speelstijl over de hele wereld bekend maken. Later volgden meer professionals in de basketbalscene met nieuwe exemplaren die veel verbazing opwekten bij het publiek! Opvallend verschil met de sneakers van andere fabrikanten was de zachte landing na de sprongen van de zware giganten.

Een kijkje in de schoenen en hun Nike Air technologie of Nike Air Cushioning Technology

Bij de Nike Air demping wordt vaak gesproken over samengeperste lucht maar in werkelijkheid, en zo wordt het ook door Nike beschreven, gaat het hierbij om een gas dat onder druk staat en ingekapseld is in polyurethaan. Die zeer interessante eigenschappen van de capsule (de zogenaamde Air-unit) en het gas zijn vooral dan zichtbaar als het gas vrijkomt. Gesproken wordt er dan van een zogenaamde "platte of lekke band" en je voelt dan geen demping meer.

Om een onderscheid te kunnen maken tussen het Nike Air systeem en de bekende Nike Air Max demping, is bij de Nike Air gymschoenen voor het Air-Pad geen open zichtvenster ingebouwd en bij de Air Max sneakers wel.

Schoenen met gasvulling – een uitgekiende techniek

Al tijdens de ontwikkeling dacht Nike vooral na over hoe het gas in deze plastic membranen blijft en niet meer verdampt. Bij het ontwerp van Rudy werd gebruik gemaakt van een supergas dat zowel duurzaam als ook belastbaar is. Met uitzondering van zwafelhexafluoride zijn supergassen over het algemeen halogene koolwaterstoffen.

Bovendien werden de gebruikte supergassen, zoals ethaanhexafluoride en zwafelhexafluoride die zich in de Air techniek het beste ontplooiden, gepatenteerd. Gekozen werd voor polyurethaan voor de capsule, omdat dit materiaal het ingesloten gas niet makkelijk liet ontsnappen! Het Nike Air systeem moet zichzelf weer op kunnen pompen (responsieve demping) en daarbij is belangrijk dat zuur- en stikstof van buiten kunnen indringen.

In deze categorie zijn schoenmodellen te vinden met de beschreven technologie waarbij de eigenschappen diep van binnen tot uiting komen.

Je kunt je zeker voorstellen dat de Nike Air sneakers veel comfort bieden tijdens het lopen. Bovendien zijn deze Nike Air schoenen ook nog eens lichtgewicht uitvoeringen en dat maakt het geheel nog eens comfortabeler.

Naast de Air Max technologie heeft Nike nog diverse soorten demping, waaronder bijvoorbeeld de Zoom Air technologie.

Dames opgepast, ook jullie komen in het genot van de trendy sneaker

Meisjes en vrouwen hebben vast en zeker plezier aan de Nike Air sneakers voor dames, afgekort WMNS, die een perfecte pasvorm hebben en gemaakt zijn voor de vrouwenvoet. Onder andere de WMNS Air Max schoenen zijn helemaal “hot”. Veel vrouwen zijn gek op kleuren zoals knalrose (pink) en rood en deze springen in het oog ten opzichte van de Nike Air Max voor heren. Sneakers van Nike vallen extra op gecombineerd met een modieus outfit. Ook de verkrijgbare sportswear van Nike past prima bij het schoeisel. T-shirts, sweaters, hoodies of windrunner jacken, het maakt niet uit, de juiste kleurcombinatie van de hippe kleding zijn de eerste keus voor een coole look.

Vele modellen in verschillende kleuren

Iedereen kent de Nike sneakers van de Air serie. We noemen je de bekendste: Air Vortex, Air Safari, Air Force 1, Air Jordan en Air Base 2. Een absoluut topmodel die als originele versie te verkrijgen is in onze shop, is de Nike Air Infrared (infrarood) die opvalt door zijn harmonische kleuren in grijs, wit, rood en zwart.

Tot de rubriek Air Max behoren de Air Max 1, Air Max 90, Air Max Command, Air Max Light en de Air Max LTD2. Aan de zijkant kun je de Air-units door zichtvenstertjes bekijken. Met behulp van een kleur wordt dit gebied op de voorgrond gezet. Goud en groen zijn te vinden in enkele uitvoeringen en dit brengt afwisseling in het zwart-witte landschap van de gympen.

De voordelen van Purchaze

Zoals je dus ziet, hebben wij een enorm assortiment aan schoenen, waaronder een groot aanbod van Nike Air Max sneakers voor zowel dames als heren. Ook vind je bij ons exclusieve Nike sneakers en onder "sale" modellen die zijn afgeprijsd. Af en toe zijn hier ook goedkope Air Max sneakers te vinden, zodat je je slag kunt slaan! Kijk maar eens rond, je zult zeker iets naar jouw smaak vinden. Zo zijn er modellen in gedekte tinten en ook, zoals hierboven beschreven, in hele opvallende tinten. We hebben hoge en ook lage schoenen in onze collectie. Bovendien zijn de gympen verkrijgbaar in diverse materialen; bijvoorbeeld mesh voor de zomer en suède met leer voor de winter. Daarnaast zijn er ook veganistische sneakers te verkrijgen. Kortom: Voor elk wat wils!

Het bestellen gaat bij ons heel eenvoudig; je zoekt een schoen uit, kiest de juiste maat en stopt de sportschoen in de winkelwagen. Mocht je niet precies weten welke schoenmaat je moet bestellen, dan kan je onze maattabel raadplegen. Even je voeten meten, de desbetreffende maattabel erbij pakken en de goede maat bepalen.

Alvorens de sneakers kunnen worden verzonden, moet er natuurlijk nog worden betaald. In tegenstelling tot vele andere onlineshops, biedt Purchaze zeer veel mogelijkheden om te betalen. Zo kan je er voor kiezen per creditcard, PayPal of per bankoverschrijving het bedrag te voldoen. Maar daarnaast kan je ook met iDEAL betalen, meteen en lekker veilig via je eigen bank. Tot besluit bieden wij ook nog aan om met Klarna achteraf en zelfs gespreid te betalen. Zo kan je geheel risicoloos de schoenen thuis uitproberen en hoef je pas binnen 14 dagen de factuur te vereffenen.

Zodra de betaling bij ons binnen is, worden de producten door ons verstuurd met DHL en binnen 2 tot 5 werkdagen ben jij de trotse eigenaar van een paar coole stappers.

Purchaze biedt een uitstekende service, geheel op de klant gericht. Heb je vragen of wil je advies, dan kan je altijd bij ons terecht. Wij staan je persoonlijk telefonisch te woord of reageren zo snel mogelijk op jouw e-mail. Wil je de artikelen terugsturen? Ook geen probleem. Graag eerst even contact met ons opnemen en alles wordt geregeld.

Tenslotte: Purchaze verkoopt alleen originele merkartikelen van zeer goede kwaliteit, waar je erg lang plezier aan mag beleven. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je met namaak opgescheept wordt.

Veel plezier bij het uitzoeken!