Taal:
Dutch
Deutsch
English
Facebook
Volg ons op facebook.
Googleplus
Je kunt ons volgen op Google+
Info
Betaalinformatie

Michael Jordan – het successverhaal

De Nike Air Jordan is een sneaker, die is origineel bedoeld voor Michael Jeffrey Jordan, die is geboren 17 februari 1963 in Brooklyn, New York, een vroegere amerikaanse basketball speler. Hij speelde tussen 1984 en 2003 in de profesionele liga van de VS, NBA. Eerst trad hij de Chicago Bulls bij (1984-1993 en 1995-1998), later wisselde hij naar de Washington Wizards (2001-2003).

Hij mat 1,98 meters en werdt daarom vaak als Shooting Guard, later ook als Small Forward ingezet. Five keer kreeg hij de prijs als MVP (Most Valuable Player – waardevolste speler) van de NBA, won ses competities van de NBA met het team van de Chicago Bulls en twee gouden medailles met het nationale team van de VS bij de Olympische Spelen. Hij werdt een van de populairste sporters wereldwijd. Met zijn reclame voor Nike en andere bedrijven zorgde hij voor omzetten in een hoogte van miljarden.

Werbespot von Nike zum Air Jordan XVIII

Interessante feiten

De verschijning van gelimiteerde exemplaren genereerde een echte hysterie onder de kopers en men vocht niet zelden met elkaar om de laatste exemplaren te krijgen. Er zijn even berichten van moorden. Vele kochten de sneakers alleen maar om ze te verzamelen, omdat de schoenen kortaf na verschijning een hoge waarde kregen.

Aan het begin waren de chice en functionele sneakers wegen hun kleurrijkdom (rood, wit, zwart) verboden en Jordan moest als straf 5000 USD per speel betalen. Dit voerde tot een echte rage en Nike kon verder miljoenen verdienen.

De tweede schoen van dit collectie was de eerste versie, waar aan de zijden niet de fameuse Swoosh was geplaatst.

De meeste Air Jordan modellen werden ontworpen van Tinker Hatfield, die stevig beroemder werdt door de slimme marketing van de sneakers.

Tijdens zijn laatste NBA seizoen droeg Michael Jordan de Air Jordan XVIII. Speciaal ervoor werdt een reclame met een unieke lengte van 4:34 minuten geproduceerd.