naar boven

Nike Air Classic BW

De kenmerken van de Nike Air Classic BW

Zeer geliefd is de Nike Air Classic BW uit de Air Max serie. Als Nike Air Max IV begon in 1991 het succesverhaal eerst als hardloopschoen. Opvallend is hier het extra dikke Air-pad in de hak en daar heeft de sneaker ook zijn toevoegsel BW (= Big Window – groot raam) aan te danken.

Inspiratie voor dat raam kreeg designer Tinker Hatfield door een gebouw, het Centre Pompidou in Parijs. Aangezien dit een zeer open bouwwijze heeft, kan je van buiten het binnenleven zien. Voor de sportschoenen nam Tinker Hatfield dit idee over en door middel van een venster kreeg je een vrije blik op het dempingsysteem.

Dit zichtbare Air-systeem valt in vergelijking met zijn voorganger, de Air Max 1, groter uit. Er ontstaan hierdoor echter niet alleen optische voordelen. Het Air-kussen in de schoen verhoogt nog eens het dempingpotentiaal. Met als gevolg dat de Air Classic BW een zeer lekker zittende en populaire vrijetijdsschoen wordt.

Leer of toch liever stof? Ook veganisten grijpen toe!

Niet alleen voor het sporten moet deze gymschoen de eerste keus zijn. Hij heeft zich allang doorgezet als te gekke sneaker voor in de vrije tijd en als lifestyle. Vooral de exclusieve kleurcombinaties en een kwalitatief hoogwaardige afwerking maken hem trendy en actueel. Er is een grote keus aan materialen.

Uit mesh-nylon werd de originele schoen gemaakt. Juist in de zomer of bij het joggen is de lichte en luchtige stof van voordeel.

Te herkennen is dit model aan een toevoeging in de naam. Nike Air Classic BW Textile betekent dat je hier te maken hebt met een sneaker geproduceerd uit stof.

Ondertussen is er ook veel vraag naar robustere lederversies. Ze zien er zeer edel uit en het positieve is, dat je ze ook in de winter kunt dragen. Dit type is eveneens aan de naam te herkennen. Met het extra woord “Leather” wordt het materiaal aan de buitenkant aangeduid. Wie de voorkeur geeft aan sportief en tevens elegant, vindt bij de vele soorten met een mix van deze stoffen gegarandeerd het juiste model.

Mensen die uit principe geen schoenen dragen die van echt leder zijn gemaakt, vinden bij de veganistische varianten precies de goede uitvoering. Naast mesh wordt hier ook nog kunstleder gebruikt. Je hoeft zo niet op comfort te sparen en er is voor elk wat wils.

Naast de diverse materialen vind je bij ons de Air Classic BW van Nike ook in verschillende kleuren en kleurcombinaties. Zo is er bijvoorbeeld de Nike Air Max BW Ultra te verkrijgen in mintgroen gecombineerd met wit, een zachte kleur voor als je niet zo dol bent op felle tinten. Hetzelfde model bieden we echter ook aan in knalrood met wit, mocht je liever een opvallende schoen willen. Je hebt zeer veel keus en er is altijd wel een sneaker te vinden die bij jou in de smaak valt.

Ben je naast de Air Classic BW ook geïnteresseerd in de andere Air Max schoenen van Nike? Neem dan eens een kijkje in het uitgebreide aanbod van Purchaze, waar deze sneakers in diverse uitvoeringen te vinden zijn: assortiment Nike Air Max sneakers

Veelzijdigheid die enthousiast maakt

Een aan de menselijke voet aangepaste middenzool en de richtingaangevende Nike Air Max demping, zorgen voor een goedzittende pasvorm. Kenners en verzamelaars van deze sympathieke sneakers verheugen zich over de nieuwe modellen die regelmatig uitkomen. Hij is allang niet meer alleen in sporthallen te vinden, maar vooral ook op straat en in de binnensteden.

Door zijn veelzijdigheid is de Nike Air Classic BW een van de meest verkochte sneakers van de Air Max serie. Alhoewel hij tot de joggingschoenen telt, is hij zeer geliefd. Niet alleen mannen zijn enthousiast. Uitvoeringen voor vrouwen zijn ook zeer gevraagd en worden geproduceerd in speciale kleurcombi’s. In de shops zijn ze te vinden onder de naam Nike WMNS Air Classic BW. Natuurlijk kunnen mannen ook vrouwenmodellen dragen. Mocht je al een paar bezitten, dan zul je gegarandeerd nog eens de Nike Air Classic BW kopen!

Bestellen gaat bij Purchaze heel eenvoudig, bovendien zijn er enkele redenen waarom je juist bij ons je sneakers zou moeten kopen;

• een zeer breed assortiment met o.a. modellen die ergens anders niet te verkrijgen zijn

• een persoonlijke en klantgerichte service

• diverse betaalmogelijkheden, waaronder Klarna achteraf betalen en iDEAL

• je kunt een maataanvraag doen, mocht een sneaker niet in jouw maat in voorraad zijn

• echte, originele merkprodukten

• snelle verzending met DHL

En zo kunnen we nog wel even doorgaan..... Probeer het uit en maak een keuze uit onze collectie. Je zult zien, waarschijnlijk blijft het niet bij die ene bestelling!