Taal:
Dutch
Deutsch
English
Facebook
Volg ons op facebook.
Googleplus
Je kunt ons volgen op Google+
Info
Betaalinformatie

Cultsymbool onder de sneakerfans

Toen in het jaar 1987 de oervorm van de Nike Air Max met het nummer 1 op de markt kwam, kon niemand voorspellen dat deze hardloopschoen een dusdanig grote invloed op het design van de tussenzool zou uitoefenen. De sneaker verstopte zijn Air-systeem niet in de tussenzool, maar liet een blik toe op de Air-unit door middel van doorzichtige kijkglaasjes geïntegreerd in de hak van de tussenzool. Je kon toen al vermoeden dat deze sportschoenen met de naam Air Max 1 een blijvertje zouden worden, aangezien dit het eerste model was met zo’n revolutionair karakter.

Wat zit er achter deze fascinatie?

Deze legendarische sneakers met de raampjes aan de zijkant zijn in een mum van tijd over de hele wereld populair geworden en vonden miljoenen afnemers. Andere fabrikanten konden de hype om dit model niet bijhouden. Zelfs vandaag de dag weet de Air Max 1 met zijn sportieve elegantie de klanten te overtuigen. Door de toffe combinaties van mesh, vilt en linnen krijg je een lichte en ademende sportschoen die zich als jouw veganistische begeleider thuisvoelt in de natuur.

In deze categorie ontdek je de originele versies (Nike Air Max 1 OG), opnieuw tot leven geroepen klassiekers en topactuele modellen van deze populaire bestseller. Er is een enorm aanbod beschikbaar: Premium, Essential, WMNS (Eng. “women = dames) of GS (Grade School) in kleuren zoals grijs, wit, blauw, zwart en rood. Ook neonkleuren vind je bij ons bij enkele modellen en die onderscheiden zich weer van de sneakers met de donkere kleuren. Iedereen kent ondertussen het aan de zijkant aangebrachte Nike symbool Swoosh.

Wat betekent de afkorting WMNS eigenlijk bij deze uitvoering?

Bij veel sportschoenen wordt een onderscheid gemaakt tussen dames- en herenmodellen. Dit is ook het geval bij de Nike WMNS Air Max 1. De afkorting WMNS in de naam van het artikel stamt uit het Engels, het woord Womens wordt afgekort. In het Nederlands worden hier dames of vrouwen mee bedoeld, waarbij op te merken valt dat deze sneakers gemaakt worden tot schoenmaat 44,5.

Wat is het bijzondere aan deze serie?

Veel mannen vinden deze vrouwensneakers interessanter omdat de kleurcombi’s veel beter tot hun recht komen en de schoen in zijn geheel veel meer indruk maakt. Nike heeft hier vooral feminiene kleuren gebruikt, zoals bijvoorbeeld knalrose en pastelrose, en heeft op deze manier echte blikvangers gecreëerd. De Air Max 1 voor vrouwen is een zeer begeerde sportschoen en je kunt deze casual schoen o.a in de varianten Essential, Vintage en Premium in onze onlineshop bekijken.

Moet ik ergens op letten bij de WMNS Air Max 1?

Je moet er aan denken dat de Womens Air Max 1 een beetje smaller uitvalt dan het herenmodel, aangezien de voet van een vrouw slanker is. Wil je als man graag deze uitvoering uitproberen, dan moet je de sportschoen een halve maat groter bestellen.

Maar hoe vind ik nu de juiste maat?

Het is niet altijd makkelijk om de goede schoenmaat te vinden. Als je bij het ene merk maat 40 hebt, betekent dat niet dat je bij het andere merk ook maat 40 moet hebben. Wil je als man een vrouwenmodel of als vrouw een mannenmodel, dan wordt het helemaal ingewikkeld. Wat te doen? Bij Purchaze is dat geen probleem. Je vindt bij ons maattabellen van Nike, Lacoste, Reebok en Asics voor zowel mannen als vrouwen. Deze tabellen geven de Europese, de Amerikaanse en de Engelse maat aan, met daarachter het aantal centimeters. Aan de hand van de lengte van je voet, vind je zo de schoenmaat die je moet hebben. Wel even eraan denken dat je bij een sneaker altijd 0,5 cm erbij moet rekenen, om er zeker van te zijn dat de sportschoenen optimaal passen.

Nike Air Max bij ons bestellen

Purchaze heeft een overvloed aan Air Max modellen voor dames, dus je hebt een grote kans dat je jouw lievelingssneaker hier vindt en direct in onze onlineshop kunt bestellen. Je hoeft bij ons zeker niet bang te zijn dat je namaakschoenen of sneakers met fabrieksfouten krijgt. Wij verkopen alleen maar originele merkartikelen van hoogwaardige kwaliteit, waar je lang plezier aan mag beleven. Bovendien worden de producten voor de verzending door ons goed gecontroleerd op eventuele fouten. Purchaze bestaat al sinds 2004 en zouden wij nepartikelen van slechte kwaliteit leveren, dan bestond onze succesvolle online sneakershop allang niet meer!