Nike Inc. is een belangrijke beursgenoteerde leverancier van sportkleding en gevestigd in de Verenigde Staten. Het bedrijf is gevestigd in het grootstedelijk gebied van Portland Oregon, in de buurt Beaverton. Het is de grootste leverancier ter wereld van sportschoenen, kleding en een belangrijke fabrikant van sportartikelen met een omzet van meer dan een miljard dollar in 2007. Vanaf 2008 werkten er meer dan 30.000 mensen wereldwijd. Nike en Precision Castparts zijn de enige Fortune 500 bedrijven gevestigd in de staat Oregon.

Het bedrijf werd opgericht in 1962 als Blue Ribbon Sports door Bill Bowerman en Philip Knight, en werd officieel Nike Inc. in 1978. De onderneming dankt zijn naam aan Nike de Griekse godin van de overwinning. Nike brengt haar producten onder eigen merk als Nike Golf, Nike Pro, Nike +, Air Jordan, Nike Skateboarding, Team Starter, en dochterondernemingen waaronder Cole Haan, Hurley International, Umbro en Converse.

Nike is ook eigenaar van Bauer Hockey (later omgedoopt Nike Bauer) tussen 1995 en 2008. Naast de productie van sportkleding en-apparatuur, runt het bedrijf winkels onder de naam Niketown. Nike sponsort vele opvallende sporters en sportploegen over de hele wereld, met de zeer erkende handelsmerken van "Just do it" en het Swoosh logo.

Bij Purchaze vind je een grote collectie sportartikelen van Nike. Naast het ruime aanbod van schoenen verkopen wij ook kleding van deze multinational. Er zijn t-shirts, hoodies, sweatshirts en windjacken te verkrijgen. Een groot aantal van deze producten zijn drastisch afgeprijsd en voor een zacht prijsje te koop. Mocht je naast een t-shirt nog een paar sneakers willen hebben, kijk dan nog eens verder rond in onze onlineshop. Er zijn niet alleen sportschoenen van Nike te vinden, Asics en Lacoste zijn ook van de partij. Wie weet vind jij jouw favoriete paar en ben je zo tevreden dat wij jou als klant een tweede keer mogen begroeten in onze shop!