Taal:
Dutch
Deutsch
English
Facebook
Volg ons op facebook.
Googleplus
Je kunt ons volgen op Google+
Info
Betaalinformatie

Het ontstaan van de Nike Air Max 90

In 1987 werd de eerste sportschoen ontwikkeld die een zichtbare demping in de tussenzool had – de Nike Air Max. De raampjes aan de zijkant van de tussenzool laten iets zien van wat eigenlijk in het materiaal ingebouwd en niet zichtbaar was. Juist hierdoor werd deze Nike Air Max serie zo beroemd en geliefd. Drie jaren later ontstond het nieuwe model.

Onder de naam Nike Air Max III kwam deze navolger in de handel. Na een een nieuwe release in het jaar 2000 werd deze schoen bekend onder de naam Air Max 90, het jaar waarin de sneaker voor het eerst gelanceerd werd. Tot de dag van vandaag worden regelmatig nieuwe modellen op de markt gebracht met steeds weer nieuwe kleurcombinaties. Natuurlijk vind je ook bij de Air Max 90 weer de zogenaamde Air venstertjes in de loopzool.

De Nike Air Max 90 is één van de meest bekende en wereldwijd best verkochte Nike sneakers ooit. Je kunt de Nike Air Max 90 gerust de "baas onder de sneakers" noemen.

Eigenschappen en bijzonderheden

De vorm van de Air Max 90 maakt het ook voor mensen met een bredere voet mogelijk om in het genot te komen van deze dempingstechnologie. Als eerste kwam er een mannenschoen uit in de kleuren wit/zwart/grijs/rood (infrared) en is tot nog toe zeer populair. Deze sneaker is echter niet alleen maar een afstammeling van de vroegere Air Max modellen.

De Air Max 90 onderscheidt zich van zijn voorgangers in materialen en kleuren. Gekleurde dempingraampjes springen hier meteen in het oog. Bij de eerste versie was het een felrode kleur waardoor de Air-unit nog meer opviel en de tussenzool benadrukte.

Een verdere highlight is de mix van verschillende materialen. Het doorelkaar gebruiken van mesh, leder en suède maakt de loopschoen licht, ademend, duurzaam en extreem houdbaar. Iedere denkbare kleurcombinatie geeft een uniek uiterlijk.

De midden- en buitenzool zorgen ervoor dat de schoen bestand is tegen hoge druk en bewegingen zeer goed dempt. De Nike Air Max 90 is vooral geschikt voor die takken van sport waarbij het om grote snelheden gaat. Bij iedere stap wordt de voet ondersteund en de versnelling makkelijker gemaakt. Het slijtvaste profiel van de loopzool zorgt steeds voor een goede grip en een zeker contact met de bodem.

Draagcomfort, stabiliteit en demping zijn bij de Nike Air Max 90 van een zeer hoog niveau. Bovendien zitten en lopen deze sneakers zo lekker dat je ze het liefst 24 uur per dag aan wilt houden!

Sport, vrijetijd, kantoor – draag de Nike Air Max 90 wanneer je maar wilt

Toch is deze schoen niet alleen wat voor sporters. Steeds nieuw uitgegeven en met steeds wisselende kleuren blijft hij altijd actueel. Cult zijn vooral ook de aangebrachte Nike emblemen en opdrukken die op markante plekken van de schoen in het oog springen. Op deze manier wordt verraden met welk merk je hier te maken hebt. Ook op straat en op kantoor is de Air Max 90 van Nike steeds populairder geworden.

Je kunt de sneaker makkelijk met allerlei kledingstukken combineren. Hij past niet alleen bij de joggingbroek, maar wordt tegenwoordig ook graag bij een spijkerbroek gedragen. Wie denkt dat sportschoenen alleen maar in de lente of in de zomer worden gedragen, die vergist zich. Modellen gemaakt van leder maken de sneaker weerbestendig en ze kunnen dan ook in de herfst en in de winter worden gedragen. Vrouwen worden eveneens aangetrokken door deze sympathieke allrounders!

De Nike Air Max 90 is in onze onlineshop te koop als Essential, Premium, Originalversion, afgekort OG, of als variant in leer.

Wat goed is voor mannen, kan voor vrouwen niet slecht zijn

De Air Max 90 van Nike is ook verkrijgbaar voor vrouwenvoeten. Je kunt ze van de herenschoenen onderscheiden door de aanduiding WMNS in de naam van de schoen. Deze afkorting staat voor het Engelse Women. Vertaald in het Nederlands betekent dit "vrouwen, dames of meisjes".

Deze verschillen met de herenmodellen in de breedte, aangezien een vrouwenvoet smaller is en vrouwen over het algemeen kleiner zijn. Een ander verschil zijn de kleuren die er bij de Nike Air Max 90 voor dames zijn te vinden. Je vindt er combi’s van wit en zachtrose of felrose, maar ook kleuren zoals grijs en groen.

Een grote verscheidenheid in kleuren en maten

Vrouwenschoenen zijn per definitie niet alleen in vrouwelijke kleuren te vinden. Ze maken eenvoudigweg meer indruk doordat ze veel aparter zijn en de materialen er bovenuit steken. Doordat deze sneakers door de fabrikant met het Swoosh symbool gemaakt worden tot maat 44,5, vinden ook steeds meer heren plezier aan de Nike WMNS Air Max 90.

Wij van Purchaze hebben zeer veel keus in deze fijne sneaker; zowel mannen- als vrouwenmodellen, in verschillende versies zijn bij ons te vinden, in allerlei kleurcombinaties en in een groot aantal maten. Wil je een paar Air Max 90 bestellen en zo snel mogelijk geleverd krijgen? Dat kan. Kies jouw favoriete model uit deze reeks en kijk of je maat verkrijgbaar is. Stop de schoen in de winkelwagen en kies een betaalmethode die bij jou past. Liever achteraf betalen, dat gaat ook. Zodra de betaling rond is, is het onze zaak jouw gymschoen zo snel mogelijk te versturen. Wij controleren de sneakers op eventuele fouten en checken nog eens of we het juiste model en de goede maat te pakken hebben. Daarna worden de sportschoenen die in de originele schoenendoos zitten, nog eens in een extra doos verpakt. Op deze manier kan je er zeker van zijn dat niets beschadigd wordt. Tenslotte is het de beurt aan DHL om jouw pakket zo spoedig mogelijk op het juiste adres te leveren. Wij wensen jou veel loopplezier!