Taal:
Dutch
Deutsch
English
Facebook
Volg ons op facebook.
Googleplus
Je kunt ons volgen op Google+
navigatie
Info
Betaalinformatie

Nike Shox

Met de Shox op pilaren staan

Volle 16 jaar hadden de experten nodig om in het Nike laboratorium de Shox-technologie te ontwikkelen. Het procédé begon in 1984. Er werd toen in Harvard geprobeerd een systeem uit te vinden dat bij het lopen niet alleen de gewrichten door middel van een demping ontlast, maar ook de van tevoren geabsorbeerde energie weer teruggeeft aan de loper.

Het lange wachten was tenslotte de moeite waard en de technologie werd in het jaar 2000 voor het eerst voorgesteld. In het gedeelte van de hak werden vier pijlers geplaatst, die gevuld waren met een PU-schuimstof. Daarmee was het mogelijk om tijdens het lopen bij het neerzetten van de hak de opgenomen energie op te slaan en bij het verplaatsen van het gewicht op de tenen, weer terug te geven. Een zogenaamde TPU-Heel-Counter garandeert een gelijkmatige verdeling van de energie.

Ook hier werd voortdurend verder ontwikkeld. Voor een betere stabilisering van de zijkanten, werden de pijlers tenslotte aan de buitenste rand van de zolen gepositioneerd. Qua uiterlijk had het model dat voor de verkoop bedoeld was, niet meer veel overeenkomsten met het voorlopermodel en is zeer populair als lifestyle- en sportschoen. Uitvoeringen van de Nike Shox zijn ondertussen ook met slechts twee zuilen te verkrijgen.

Nike Shox R4 Black Black WhiteNike Shox R4Black

beschikbaar

150 €