Taal:
Dutch
Deutsch
English
Facebook
Volg ons op facebook.
Googleplus
Je kunt ons volgen op Google+
navigatie
Info
Betaalinformatie

Sportschoenen

De sneakershop van Purchaze – een plek voor hippe sportschoenen!

Sportschoenen moeten er niet alleen goed uitzien, ze moeten ook een hele hoop laten zien. Ze ondersteunen hun dragers bij het sprinten, bij het springen en bij het wisselen van de richting.

Speciale sneakers voor hardlopers maakte J.W Foster, een van de eersten toentertijd. De schoenmaker die het tegenwoordige Reebok oprichtte, gebruikte spikes en bracht daarmee een revolutie teweeg. De gebroeders Dassler kopieerden dat principe in de jaren 20 en ontwikkelden het verder, zij bouwden later Adidas en Puma op. Ze zijn met hun creaties medeoprichters van de moderne sportsneakers.

Waaraan oriënteerde men zich in die tijd bij de sportschoenen?

Aan de bijzondere vorm van de voet oriënteerden zich New Balance en Asics bij hun eerste modellen. In de sneakers zouden de dragers zich goed moeten voelen. Blessures vermijden bij de sporters was toen hun devies.

Wat maakt een sportschoen tot een goede sportschoen?

Een goede schoen heeft vooral een ding en dat is een goede demping. Niet alleen drukt het totale gewicht op de voeten van de atleten. Een veelvoud aan krachten werkt op de gewrichten van de voet bij het springen. Nike ontwikkelde de technologie "Air" en maakt het tot een van de bekendste systemen. Het zit in alle basketbalschoenen, in de Air Jordans en in de Air Max.

Waar zijn sportschoenen overal populair?

Veel sportschoenen zijn niet alleen op het sportveld populair. Het sportieve design heeft zich op de straat doorgezet. Modellen zoals de Air Force 1 zijn ondertussen tot absolute legendes geworden.

Van Lacoste vind je hier een overzicht: